MaS Amnesty voor de hele klas

Het is mogelijk om de hele klas of zelfs verschillende klassen tegelijk een maatschappelijke stage te laten doen voor mensenrechten en Amnesty.

 


RealityCheck kies je favoriete mensenrechtEr zijn verschillende opties waar u uit kunt kiezen.
U kunt beginnen met een gastles van een Amnesty vrijwilliger. Tijdens de les worden mensenrechtenthema's als discriminatie, vrijheid van meningsuiting en recht op menswaardig wonen en werken aan de orde. U kunt een gratis gastles aanvragen via het aanvraagformulier. Een gastles moet minimaal 4 weken van te voren worden aangevraagd.

Een andere optie zijn de gratis lespakketten die u zelf kunt gebruiken in de klas.

Na de les kunnen de leerlingen in actie komen voor mensenrechten en kinderrechten.

Er zijn verschillende opties:

  1. een schrijfactie: leerlingen brieven schrijven naar autoriteiten van landen waar mensenrechten geschonden worden. Met behulp van voorbeeldbrieven en een gratis schrijfpakket kunt u zoveel mogelijk brieven laten schrijven in een uur of zolang er tijd beschikbaar is.
  2. handtekening actie: speciaal voor jongeren zijn er petitielijsten beschikbaar om in actie te komen tegen schendingen van mensenrechten en kinderrechten. Met de petitielijsten kunnen de leerlingen de school rondgaan, een actietafel in de kantine opzetten of op straat handtekeningen verzamelen. Bij de petitielijsten zijn er leuke gratis informatieboekjes voor jongeren te bestellen over kinderrechten of mensenrechten.
  3. sponsorloop opbrengst hoogeveeneen inzamelings actie: organiseer een sponsorloop, een feestje voor mensenrechten, een filmavond, een veiling van zelfgemaakte spullen etc. U kunt met de klas zo creatief zijn als u wilt om geld in te zamelen. Amnesty ontvangt geen subsidies van de overheid. Het geld wordt door Amnesty Nederland gebruikt om acties te kunnen voeren en mensenrechteneducatie mogelijk te maken.

Er kan ook heel goed een combinatie gemaakt worden van deze acties al naar gelang de tijd en hoeveelheid leerlingen die u voor de maatschappelijke stage beschikbaar heeft.

Vraag het draaiboek voor stages met de hele klas aan via mas@amnesty.nl